Павлова разваля концесиите за три плажа заради драстични нарушения

0
Павлова: На 1 октомври ще пристъпим към процедура по прекратяване на трите концесии
Павлова: На 1 октомври ще пристъпим към процедура по прекратяване на трите концесии

Регионалният министър Лиляна Павлова ще развали наесен концесиите за три черноморски плажа заради драстични нарушения.

Това обяви самата тя в Бургас като уточни, че това ще се случи със сигурност за Слънчев бряг-север, Обзор-централен и Ахтопол-север.

Павлова увери, че договорите не може да бъдат прекратени в средата на сезона, но тя ще го направи на 1 октомври, когато приключва летния сезон.

"На 1 октомври ще представим своя доклад от извършените проверки на МС и ще предложа да пристъпим към процедура по прекратяване на трите концесии",казаПавлова.

Най-много нарушения има на плажа в Слънчев бряг. От 2002 г. той се стопанисва от "Съниинвест". Концесията е за 20 години - до 2022 г.

На Слънчев бряг-север например на плажуващите, които не искат да плащат за чадъри и шезлонги, вместо половината от пясъка е оставено съвсем малко място в най-отдалечената от морето зона.

В същото време търговските обекти заемат площ, която е с над 3000 кв. м над позволеното, съобщава в. "Сега" в утрешния си брой.

Надскачане на разрешените площи за капанчета, ролби и други леки конструкции на плажа е често срещан проблем - има го в 53 от проверените 99 концесии.

Възможно е да бъдат прекратени и концесиите за "Червенка" в Черноморец, Поморие-централен и Крайморие. "Червенка" е шампион в незаконно разширяване на платената зона - там за свободно плажуващи са оставени само 24%. Концесионерът си плаща глобите и продължава да прави същите нарушения, обясни Павлова

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари