Патриотични графити посрещат гостите на Русе

5
Петима бележити българи са изрисувани на входа на Русе по пътя Русе - Бяла
Петима бележити българи са изрисувани на входа на Русе по пътя Русе - Бяла

Петима бележити българи са изрисувани на входа на Русе по пътя Русе - Бяла

Патриотични графити с ликовете и мисли на петима бележити българи са изрисувани на входа на Русе по пътя Русе - Бяла. Неизвестни засега автори са използвали пространството на бившето поделение край паметника Дянко Стефанов, за да изрисуват образите на Иван Вазов, Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски и Гоце Делчев, предаде Русе Медиа.

Под тях са изписани годините на рождение и смърт, заедно с емблематични техни мисли, с които са останали в българската история.

За Иван Вазов е избран цитатът от „Чичовци“ – „Нито злато, нито сребро не правят человека благополучен на този свят, а знаеш ли кое? Свободата“. Христо Ботев е увековечен с „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“, а Васил Левски – „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си“. От Раковски е изписано: „Любовта към отечеството превъзхожда всички световни добрини“. Паното завършва с думите на Гоце Делчев „Пустата му слава! Всеки иска да блесне, пък не знае фалша на тоя блясък“.

От двете страни е изрисуван и националният трибагреник, като авторите са добавили от себе си, че тези послания зависят от самите българи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Умен
    Пилони се вдигат, знамена и портрети се извисяват! Днешният българин дори не трябва да посяга да рисува тези личности, защото ги осквернява! Материалът е лош. Българите са неуки, неграмотни, прости, злобни, завистливи . България трябва да е модерна държава и все по-силен съюзник на НАТО и ЕС срещу копейките.
  • 3
    7
    СОЦиопат до 4
    Аз съм да.
  • -2
    6
    Мюмюн
    Колко тъпа идея е да има дълги и дребни надписи,все едно някой ще спре с колата си да ги чете точно там където няма как да спреш,типично за националистите.Мисленето не им е сила.Ако бяха само портретите и да са по големи,посланието щеше да е доста по-ясно!
  • -4
    5
    до 4
    Ася Пенчева, ти ли си? Че днеска ти гледах муцуната пред Корнелия. На подсъзнателно ниво си като Цвета. Виж си кадрите. Е няма такава муцуна.
  • -5
    4
    СОЦиопат
    Много евтино и пошло. Продължавайте да се самозалъгвате, че правите нещо смислено.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари