Кой е младежът, изрисувал лика на Христо Ботев в Русе

10
Художникът на графити има идея, свързана с рождената дата на Васил Левски
Художникът на графити има идея, свързана с рождената дата на Васил Левски Видео: Кис 13

Художникът на графити има идея, свързана с рождената дата на Васил Левски

Предлагат в Русе да се определят места за изрисуване на стенописи и графити с различна тематика.

Идеята е вдъхновена от инициативата на младия русенец Тони Енчев - "От нас зависи". Той вече е реализирал два проекта, посветени на Васил Левски и Христо Ботев, информира телевизия Кис 13.

С Тони се свързал общинският съветник Траян Тотев, който го запознал с предложението си Общината в Русе да обособи места, където художници и графитъри да творят улично изкуство по предварително зададена тематика.

Патриотичната тематика отдавна вълнува Тони, който смята, че трябва да има много места в градската среда, които да ни напомнят за национални герои, бележити личности и знакови събития от българската история. Той дори има идея свързана с рождената дата на Васил Левски.

Идеята на Траян Тотев пък предвижда, след като се определят местата за стенопис, желаещите да могат да кандидатстват с проектни предложения до Комисията по градски дизайн и реклама и при одобрение, проектите да бъдат реализирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Русофил
    Одобрявам и подкрепям първите три коментара а гнус'подин ТотеФ да предлага в ПиргоЗ' да драскат
  • -13
    4
    Някой
    Не искам да виждам тъпите графити на разни гамени по стените на града! Ако аз започна да правя лайняни запетайки по стените на сградите ще ме арестуват и осъдят, защо трябва да гледам драскулките на някои самозваи художници навсякъде? Няма логика.
  • -16
    3
    Пред Ложение
    Може ли да увековечи и сегашния Пренджата МИЛФкоф? Може да го изрисува на стената на градския КЕНЕФ. А то нямало кенеф в Русе.А то и къмет нямало. Бе то и град нямало, изчезнал бил. В Либия се телепортирал.
  • -14
    2
    СОЦиопат
    Жалка история
  • -23
    1
    ППлгДБ
    не е демократично да се драскат ликове на терористи избивали невинни имперски служители на великата империя която толкова много е оставила докато е съжителствала мирно с всичко без нация и религия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари