Пътни знаци тормозят жителите на квартал "Чародейка"

0

Пътни знаци не спират да изнервят жителите на квартал "Чародейка" в Русе.

След превръщането на натоварената улица „Ганчо Карамаждраков“ в еднопосочна, недоволството на живущите в района не стихва.

Поставеният знак за забранен завой надясно в посока към магазин "Пацони" допълнително нагнети обстановката.

Обитателите на блокове 101, 102, 103, 106 и 107 са без достъп до жилищата си и трябва да обикалят твърде много, за да се приберат с автомобилите си.

До промяната в организацията на движение се стигна миналата година след решение на комисията по организация и безопасност на движението. Мотивът за въвеждането на еднопосочното движение е да се ограничат задръстванията, които се образуват по отсечката, както и да се облекчи паркирането в района. 

Хората от квартала обаче считат, че мярката е в интерес само на магазин "Пацони", тъй като старата организация на движение не била удобна за служебните им бусове.

"Кметът на годината с ново мнение по въпроса с достъпа до магазин "Пацони" в "Чародейка". Сега пък жителите на бл. 107 и бл. 106 , ако са се натоварили твърде много, трябва да обикалят... Какво им пречеше старата организация на движението, която е била от десетилетия... нито тук е център, нито пък е участък с концентрация на ПТП...", протестира гражданин.

Ето част от коментарите на други недоволни русенци:

"Пацони плаща, който плаща печели.."

"Цялата работа е на "Баба Злата" и на Пацони"

В крайна сметка се е стигнало дотам, че въпросните знаци масово не се спазват, така че е в сила поговорката "Къде Илия, на кирия"...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари