Каква организация на движението е предвидена по време на ремонта на "Дунав мост"

1
Очаква се Румъния да пусне ГПП на ферибота, спрян през 2010 година
Очаква се Румъния да пусне ГПП на ферибота, спрян през 2010 година Видео: NOVA

Очаква се Румъния да пусне ГПП на ферибота, спрян през 2010 година

През юни започва основен ремонт на „Дунав мост“ в българската му част. В началото на туристическия сезон по традиция се очаква хиляди румънци да тръгнат към българските и гръцки курорти, като предпочитат да преминават през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. В същото време и тежкотоварният трафик не намалява. Каква организация ще бъде създадена, за да не се образуват големи задръствания по границата и кога се очаква откриването на фериботна линия между Русе и Гюргево.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов каза, че след проведена среща в Букурещ, румънската страна е потвърдила, че през тази седмица Министерския съвет ще вземе окончателно решение за пускане на гранично-контролния пункт на ферибота, който е спрян пред 2010 г. „Очаква се в края на юни, началото на юли този пункт да заработи от страна на Румъния“, допълни той, предаде NOVA.

Изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс“ – Русе Ивайло Башалов посочи, че трябва да бъдат пуснати два ферибота, които да извършват по минимум 6 курса на денонощие. Той посочи, че проблем е тежкотоварния трафик, но изрази надежда, че проблемът ще бъде решен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Коко
    Мухлюто имал надежда че с тежкотоварните няма да има проблем мърши утре като тръгнат туристите с дни няма да може да се влезе и излезе от тая загубена държава
  • 18
    1
    daskal
    Две години ремонт! Мостът е построен за толкова време - започнат от нулата! Два километра и половина. Представете си само как са правени основите в реката, кесоните, заварките, как са докарвани от Чехия и други места металните елементи, как са вдигани и сглобявани и т.н, и т.н. Как всичко е построено през 1954 година! Ми то щом за ремонта ни трябват две години, ако ние го строяхме днес, със сигурност щяха да ни трябват поне 20 години.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари