"Пътна полиция" регистрира по 23 тежки катастрофи на ден

0
За 6 дни има 16 загинали при 141 катастрофи
За 6 дни има 16 загинали при 141 катастрофи Снимка: Пътна помощ Велико Търново / Фейсбук

За първите 6 дни на месеца са станали 141 тежки пътнотранспортни произшествия със 168 пострадали души и 15 загинали. Това прави по 23 сериозни катастрофи на ден.

Това отчетоха от "Пътна полиция" на специален брифинг днес заради изключително многото нарушение на пътя.

"Това изобщо не ни радва. Призивите ни за намаляване на скоростта, за спазване на дистанция, вече са тривиални", заяви инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция", цитиран от БГНЕС. По думите му от началото на месеца, тоест за 6 дни, са възникнали 141 тежки пътнотранспортни произшествия - това са катастрофи със загинали и сериозно ранени. 168 души са пострадали. 15 души са загинали. "1 човек загина, докато си говорим", добави пътният инспектор.

Вероятно става дума за поредната тежка катастрофа днес на автомагистрала Тракия - тя е възникнала малко преди 15 ч. при 68 км в посока Хасково. Движението е ограничено, създадена е организация за обходен маршрут по път I-8 Свиленград - Харманли - АМ Марица. По първоначални данни и неизяснени засега причини, лек автомобил със старозагорска регистрация се е преобърнал. При инцидента е починала една жена, пострадали са и пътниците - с различни наранявания, те са откарани в болница за преглед, като видимо състоянието им не е било тежко, предаде БГНЕС.

Днес на автомагистрала "Хемус", в района на Витиня, още от обяд има задръстване. Струпване на автомобили има и в района на Владая. В отсечката Горубляне-Младост от днес могат да се движат коли, но задръстването още в първия ден е голямо.

Обявената вече специализирана полицейска операция към днешна дата ще е съсредоточена изцяло в насищане с полицейско присъствие по пътищата. "Както в първия ден, полицаи ще се движат в транспортните потоци заедно с движението с превантивна цел. Отново всичките технически средства за контрол на скоростните режими са на терен и работят. Призоваваме водачите да се съобразят с това и да намалят скоростта. И не на последно място, нашите служители ще регулират и подпомагат движението в невралгичните точки", каза още Близнашки. По думите му в района на Владая е създадена организация за реверсивно движение, като са осигурени две пътни ленти за влизане в София. "А допълнително след реверса са разположени пътни полицаи от столичната полиция, които ще регулират движението по натоварените светофари", посочи инспекторът. Същата е организацията и на Витиня.

Днес, в последния от трите почивни дни заради Съединението, по магистралите има допълнителни полицейски екипи. Към София трафикът още от обяд е засилен, като с наближаване на вечерта той става все по-интензивен. Дълга колона от автомобили се е образувала по магистрала „Хемус“ след Правец в посока София, предаде БНР. Движението е изключително натоварено и на водачите, които пътуват към София, се налага да изчакват в колоната между 20 и 30 минути. Километрична колона от автомобили се е образувала и на пътя Кулата-София между Симитли и Благоевград. Трафикът в тази десеткилометрова отсечка също е интензивен. Автомобилите се движат бавно. Засега тапи не са образувани. Колоната започва от пътен възел Симитли, където се срещат автомобилите, идващи от граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата“ и от Банско. По-голямата част от автомобилите идват от „Кулата“. По-слаб е трафикът от Банско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари