Първият случай на жена - дърво!

0

Младо момиче от Бангладеш с изумителни кожни израстъци по лицето си може да е първият случай на т.нар. синдром на човека дърво сред жените, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

По лицето на 10-годишната Сахана Хатун има големи кожни израстъци, характерни за болестта с официално название веруциформна епидермодисплазия, но лекари в Медицинския институт в Дака, където тя е лекувана, продължават да я изследват, за да разберат дали момичето не е засегнато от друго кожно заболяване.

"Само четирима души в света са диагностицирани с рядкото генетично заболяване, като сред тях няма жени“, отбеляза ръководителят на отдела по пластична хирургия в института Лал Сен. „Смятаме, че Сахана е първата жена, засегната от веруциформна епидермодисплазия".

Баща й, който е беден фермер от северната част на страната, не се разтревожил, когато първите симптоми на заболяването се появили по лицето й преди 4 месеца. Но тъй като израстъците бързо увеличили размерите си, той решил да отведе дъщеря си в столицата, където Сахана да бъде лекувана.

"Бедни сме. Сахана загуби майка си, когато бе 6-годишна. Надявам се, че лекарите ще изрежат израстъците по лицето на прекрасната ми дъщеря", каза баща й.

В Бангладеш има и друг случай на „човек-дърво“ - Абул Баджандар (във видеото горе), за когото беше сформиран лекарски екип, който да отстрани израстъците.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари