Момиченце със синдром на Даун е осиновено, след като 20 пъти е било отхвърляно

2

Погледнете Лука Трапанезе и ще видите баща, който обича дъщеря си Алба.

И след като научите необикновените обстоятелства, които са ги довели един до друг, ще се влюбите в тях още повече, пише mymodernmet.com, цитиран от Господари на ефира.

Трапанезе е гей, живеещ в Неапол, Италия, който от години искал да има семейство. Но когато той и дългогодишният му партньор се разделили, мечтата изглеждала сякаш никога няма да се сбъдне. Тогава Алба влязла в живота му.

През 2017 г. Трапанезе получил обаждане от агенция за осиновяване, за да му съобщи, че е одобрен за осиновяване на новородено момиче, което има синдром на Даун. Тя била отхвърлена от още 20 семейства, но не и от неаполитанеца.

„Когато я държах за първи път в прегръдките си, бях обзет от огромна радост“, спомня си той. „Усетих веднага, че това е дъщеря ми.“

Осиновяването на Алба на Трапанезе не е малък подвиг, тъй като политиките на Италия са най-строгите в Европа. Сурогатството е незаконно и гей родителите не могат да бъдат посочени като съ-родители в актовете за раждане. 

„Казаха ми, че ще ми дадат само дете със заболяване, тежко увреждане или с поведенчески проблеми“, обясни той. "Но нямах проблем с това."

Сякаш Трапанезе е живял живота си в очакване на Алба. След като загубил най-добрия си приятел заради рак, когато бил на 14, той започнал доброволно да помага на критично болни хора и деца, живеещи с увреждания. В крайна сметка той е съосновател на благотворителна организация A Ruota Libera Onlus, която предлага на възрастните с увреждания възможност да се социализират, да усъвършенстват талантите си и да бъдат част от общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари