Първият мокър тест на площад "Батенберг"

2
Локвите на площад "Батенберг" в Русе
Локвите на площад "Батенберг" в Русе Видео: КИС 13

Русе / Локви се появиха неочаквано по реконструирания площад "Батенберг" в Русе.

Първият мокър тест в реални условия явно се оказва непреодолим за нивелацията в някои участъци и водата от падналия дъждец не успя да се отече. В случая не виждаме как по друг начин може да се обясни това явление, освен с некачествено изпълнение.

Как е възможно да се допусне събирането на дъждовна вода, при това след ограничено количество валеж, което едва намокри земята. Единственото обяснение за вдлъбнатините по току-що завършения площад е че са направени от строителите. Отхвърляме вероятността да са допуснати умишлено и остава вариантът да са плод на некомпетентност. Как иначе да си обясним наличието на локви на тротоара пред училище "Христо Ботев" като само на сантиметри от тях сам самичка си стои една шахта, която кой знае защо не успява да привлече събраната вода към себе си. Това обаче не е нищо.

Припомняме, че реконструкцията на площада бе белязана от грандиозен скандал със статуите на фонтана, чието покритие беше буквално остъргано с нечувана некомпетентностРусенци имат и горчив опит с ремонта на централния площад за десет милиона лева, който се ремонтира по няколко пъти на година, заради надигнати или изпочупени плочи.

Нищо чудно, така както е тръгнало и тук на Батенберг, ремонтните работи през гаранционния срок да са повече от дейностите по време на самата реконструкция на площада.

Дано поне гаранционният период да е по-дълъг.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари