Локвите по площад "Батенберг" в Русе - 2

0
Пак се появиха локви по площад "Батенберг" в Русе.
Пак се появиха локви по площад "Батенберг" в Русе. Видео: КИС 13

Пак се появиха локви по площад "Батенберг" в Русе.

Въпреки, че два участъка бяха отремонтирани миналата седмица, днес на същите места отново се събра дъждовна вода. На едното каре до фонтана бе повдигнато нивото, за да се получи нормалнот отичане. Вместо това обаче, водата да се събира наоколо, което доведе до образуването не на една, а на няколко локви.

На тротоара срещу училище Христо Ботев, в един участък също беше направен ремонт, но отичането продължава да е трудно въпреки наличието на дъждовни шахти. Локви се образуват и още няколко места, които тепърва ще се разкопават. Впечатление прави и наводнената велоалея срещу историческия музей. Там едва забележимите преди дефекти в настилката, сега са заприличали на пукнатини, които след всеки дъжд се появяват на повече места. Очевидно отлагането на ремонта на велоалеята съзадав предпоставки за по-нататъшно компрометиране на засегантите участъци.

На пресконференция миналата седмица от общинска администрация обещаха всички дефекти по площада да бъдат отстранени преди откриването. Дали това ще се случи, ще разберем през юли.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари