Първи случай на COVID-19 в Пещера

0
Взетата втора проба на възрастна жена е показала положителен резултат
Взетата втора проба на възрастна жена е показала положителен резултат Снимка: iStock/Getty Images

В Пещера е потвърден първи случай на заразен с коронавирус, съобщи кметът на общината Йордан Младенов в изявление към обществеността, изпратено и до медиите.

Взетата втора проба на възрастна жена е показала положителен резултат за COVID 19, предава БТА. Предприети са всички необходими мерки по ограничаване на контактите с вирусоносителя.

Тази сутрин е свикан Общинския кризисен щаб. Засилват се проверките от страна на органите на реда, продължава пълната дезинфекция на обществени сгради, улици и натоварени участъци на територията на Пещера, Радилово и Капитан Димитриево.

От пресцентъра на родопската община допълват информацията, като посочват,че със заповед на директора на РЗИ - Пазарджик от 23.00 часа на 20 март 2020г. отделението по вътрешни болести към МБАЛ "Проф. Димитър Ранев" е поставено под карантина. Болната е изолирана. В момента се вземат необходимите противоепидемични мерки и пробонабиране на целия персонал на вътрешно отделение и всички контактни лица.

От общината апелират гражданите да приемат спокойно ситуацията и да спазват всички предписани от Националния щаб мерки и използване на лични предпазни средства.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари