Първан Симеонов: Целта на Борисов и Пеевски е да разбият обсадата и табуто върху тях

1
Няма логика да се отиде на нови избори
Няма логика да се отиде на нови избори Снимка: Първан Симеонов / Facebook

Няма логика да се отиде на нови избори

Това обясни пред БНР Първан Симеонов, социолог от "Галъп“

"Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава главно през ДБ. Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той смята, че трябва да покара своето виждане за съдебна реформа.

По всичко личи, че и господата от ПП също харесват ролята, в която са. Те могат да реализират своята финансова философия.

Западната рамка едва ли умира от радост, че може да се счупи всичко, което беше създадено. Войната продължава.

Добре - ще има избори. ГЕРБ ще бият с доста повече, но с кого ще управляват? Пак трябва да е с тези хора.

Има вариант Борисов да направи по-удобно мнозинство. Да махне най-активните от ПП. И ДБ, и ГЕРБ, и ДПС не обичат много ПП. Но тази част от ПП ще стане харизматична опозиция".

"Наблюдаваме опит донякъде да бъде елиминирано ДПС от сглобката или поне да бъде върнато на едни предишни позиции", смята Симеонов.

Той коментира процесите в ДПС, където вчера за съпредседатели на партията бяха избрани Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

"Ахмед Доган казва, че вървим по-скоро към неуспех на нашите западни планове. Светът върви към повече центрове. Западните модели търпят преосмисляне и България трябва да бъде готова, защото е между Турция и Русия. Той казва, че ще бъде отговорник за това. В същото време ще имаме един отговорник за ортодоксалния евроатлантизъм и това е господин Пеевски, както и и един отговорник за отношенията с Анкара - Джевдет Чакъров. Доста мъдро поведение от страна на Доган. Той продължава да държи контрола.

Ахмед Доган явно си представя партията като отваряне към центъра и напускане на етническото".

Вероятно ПП и ДБ се чудят дали да имат една листа на предстоящите избори за европейски парламент, обясни още Първан Симеонов в предаването "Неделя 150".

"Но би било лош знак да се разделят".

Логиката казва, че поне за момента няма алтернатива на това управление, обобщи той.

"Трупа се обаче напрежение, което ще си намери нов стопанин. Дори тези трети страни, които доволно очакват своя момент, имат интерес това управление да остане. Не е добре за страната сега да разбутваме всичко. Правителството има шанс да свърши малко черна работата, защото е крайно непопулярно. България трябва да се възползва - да се опита да влезе изцяло в Шенген и да направи усилието за еврото".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари