Първа прокурорска оставка след избирането на Иван Гешев

0
Андрей Янкулов: Напускам работа, която харесвах
Андрей Янкулов: Напускам работа, която харесвах

Прокурор Янкулов се оттегли от поста си.

Само 2 дни след като президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, идва първата прокурорска оставка.

Андрей Янкулов, прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) и бивш зам.-министър на правосъдието, обяви в сряда, че напуска съдебната власт. Като причина той посочва начина, по който се развива държавното обвинение.

„Със смесени чувства на тъга и облекчение днес подадох оставката си като прокурор. Решението беше трудно, но добре обмислено и в никакъв случай – емоционално“, написа Андрей Янкулов, който е обвинител в Софийската градска прокуратура.

„Напускам работа, която харесвах. В продължение на немалко години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя заедно с хора, от които научих много и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За съжаление на всички ни обаче, не те дават облика на институцията“, написа още Янкулов.

И допълва, че пътят, по който е водена прокуратурата, не чувства като свой.

На финала на поста се казва още: „За близо 13 г. като обществен служител съм допускал не една и две грешки. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян единствено от фактите по случая, закона и разбирането си за добро и справедливо. Успех на всички колеги! Повече от всичко се надявам да опровергаете моя песимизъм за развитието на прокуратурата, като гарант за върховенството на правото в България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари