Изключителен наплив за прокурори въпреки исканията за оставката на Гешев

1
Близо 400 кандидати за едва 25 свободни места
Близо 400 кандидати за едва 25 свободни места Снимка: БГНЕС

Близо 400 кандидати за едва 25 свободни места

377 кандидати подадоха документи за 25 места за прокурори. 246-има се явиха на изпит, на който писаха за правата на човека.

Въпреки исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев и критиките към прокуратурата тези длъжности явно са привлекателни, отбелязва вестник 24 часа

В три от аудиториите на Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес се проведе писменият изпит по обявения с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) конкурс за първоначално назначаване и заемане на 25 длъжности „прокурор“ в 10 районни прокуратури. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет.

Шест длъжности са обявени за районната прокуратура в Бургас, по три за районните прокуратури в Монтана, Силистра и Шумен, по две за тези в Благоевград, Враца, Кърджали и Самоков и по една длъжност за Видин и Хасково.

В присъствието на членове на конкурсните комисии и на кандидати са изтеглени казус по наказателноправни науки и тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека.

От допуснатите до участие в конкурса 377 кандидати на писмения изпит се явиха 246.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не по-ниска от 4,50 на теста ще бъдат допуснати до устен изпит, допълват от ВСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари