Парламентът е приел 34 закона от началото на годината

0
Представителите на правителството са отговорили на 993 въпроса и 57 питания
Представителите на правителството са отговорили на 993 въпроса и 57 питания Снимка: БТА

От началото на годината парламентът е приел 34 закона, 42 решения и една декларация

Това сочи справка, подготвена от дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание. Близо 80 часа са били посветени на парламентарен контрол, като представителите на правителството са отговорили на 993 въпроса и 57 питания, допълва БНР.

През втората си сесия 47 народно събрание е провело 48 пленарни заседания, четири, от които извънредни. Постъпилите законопроекти са 73 като 41 от тях са внесени от народни представители, а останалите от МС. Предложените проекти за решение са 71, от които 67 са внесени от депутати. Сред приетите в парламента нови закони за периода от първи януари до 20 април са бюджета за тази година, както и бюджетите на ДОО и на здравната каса.

Народното събрание е гласувало промени в законите за съдебната власт, за пощенските услуги, за българското гражданство, за пазарите за финансови инструменти, за насърчаване на инвестициите, за защита на потребителите, закона за енергетиката. Общо постъпилите въпроси към изпълнителната власт от началото на годината са 1 470, а питанията са 78. Най много са били внесени от депутати от ГЕРБ-СДС - 694 въпроса и 30 питания, а най малко от ИТН общо 67 въпроса и едно питане.

В този период е имало десет изслушвания, две разисквания по питане и пет пъти, осъществяван така наречения блиц контрол на премиера и неговите заместници. През втората сесия е имало общо десет изслушвания, две от тях на премиера Кирил Петков относно посещението му в Северна Македония и за напрежението НАТО-Русия и ролята на България в процесна за вземане на решение в Алианса.

Другите две изслушвания са към външният министър Теодора Генчовска, а останалите са към вицепремиера Асен Василев, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков, на енергетиката Александър Николов, към социалният Георги Гьоков, на бившия вече председател на държавната агенция за бежанците Петя Първанова и на управителя на здравната каса Петко Салчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари