Папа Франциск призова за прекратяване на гражданската война в Судан

0
Отново се обръщам към враждуващите страни да спрат тази война, която причинява толкова много щети на хората и бъдещето на страната, каза папата
Отново се обръщам към враждуващите страни да спрат тази война, която причинява толкова много щети на хората и бъдещето на страната, каза папата Снимка: AP

Отново се обръщам към враждуващите страни да спрат тази война, която причинява толкова много щети на хората и бъдещето на страната, каза папата

Папа Франциск днес призова враждуващите фракции в Судан да сложат край на продължаващия вече 10 месеца конфликт, който доведе до разселването на милиони хора и събуди опасения за глад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Отново се обръщам към враждуващите страни да спрат тази война, която причинява толкова много щети на хората и бъдещето на страната", каза Франциск по време на посланието си.

"Нека се молим, така че скоро да бъдат намерени пътища за постигане на мир за бъдещето на любимия Судан", добави той.

Дипломатическите усилия досега не са успели да сложат край на гражданската война в Судан, която противопоставя въоръжените сили на страната и военизираните Сили за бърза подкрепа (СБП).

В традиционното си неделно обръщение папата също така спомена конфликтите в Мозамбик, Украйна, Израел и палестинските територии.

"Навсякъде, където има боеве, населението е изтощено, хората са уморени от войната, която винаги е безполезна, безрезултатна и ще носи само смърт и разрушение и никога няма да доведе до решение на проблема", каза Франциск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    11g24g 9okto
    Da zmina bojaqta mvr li no🧑‍💼🧑‍🍳🧑‍💼🧑‍🍳💃🧑‍🍳🎞️🎧🎧🎧🦩⚾⚾📻📺📻📻🎨🛸🛸🥎🏉🥅🎥🪕🏉🏐🦚🏐🥎🛸🛸🛸🛸😙😗😙🤤🤤🤤🤤🤓🤓💩💩☠️☠️🌚🌚😇👻👻😷😷😷☠️☠️☠️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🌚🌚🌚🌚🙀😽😼😼😹😸😹😹😹😺🙊🙊😾😾🤍💘💗💞🖤🤎💙💛🧡💛💚💚💜🖤🖤🤎🤎🤍🤍💘💘👀👀💀💀💅🤳🙏💅🙏🙏🤽🚣🚣🧕👯🌿🌷💐🌑🌑🌑🦊🦊🕳️🕳️🕳️🌑🌑⭐✨💫☄️🦚🦩🧅🍊🧅🧄🫒🍊🍐🍈🌶️🥔🔪🔪🔪🔪🔪🔪
  • 9
    1
    чичомиткобрат
    А кога папато-лицемерът ще призове американските комунистически терористи да се изтеглят от Украйна и да прекратят войната с Русия която започнаха през 2010? Или ще чакат да измре 90% от украинския народ и да се изсели по другите държави преди да се сетят май че са осрали нещо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари