Папата: Спрете нападенията, за да облекчите страданията на измъчените хора!

0
Тъжно е, че в тези най-свети и тържествени за християните дни чуваме повече убийствения шум на оръжията, отколкото този на камбаните, възвестяващи Възкресението на Христос
Тъжно е, че в тези най-свети и тържествени за християните дни чуваме повече убийствения шум на оръжията, отколкото този на камбаните, възвестяващи Възкресението на Христос

Папа Франциск призова отново за примирие в разкъсваната от войната Украйна през уикенда на православния Великден, "за да се облекчи страданието на изтерзаните хора".

Синьо-жълтото знаме на Украйна се развя сред вярващите, събрали се на площад "Свети Петър", където главата на Римокатолическата църква припомни, че бойните действия избухнаха преди два месеца на 24 февруари.

"Вместо да спре, войната се влоши. Тъжно е, че в тези най-свети и тържествени за християните дни чуваме повече убийствения шум на оръжията, отколкото този на камбаните, възвестяващи Възкресението на Христос. Подновявам призива за великденско примирие - най-малкия осезаем знак за готовност за мир", каза той, цитиран от БГНЕС.

"Спрете нападенията, за да облекчите страданията на измъчените хора", добави папата.

По-рано координаторът на ООН за кризата в Украйна Амин Ауад призова за "незабавно спиране" на боевете в Мариупол, за да се даде възможност за евакуация на блокираните цивилни в разрушения пристанищен град, който почти изцяло е под руски контрол.

На Цветница, 10 април, папата призова за великденско примирие, което да доведе до "мир чрез истински преговори". В четвъртък той подкрепи призива на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за прекратяване на сраженията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари