Падна главата на Никола Минчев

1
Депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев като председател на парламента
Депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев като председател на парламента

Депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев като председател на парламента

Минчев си тръгва като народен представител номер 1 след като от 235 гласували 125 подкрепиха искането за оставката му, 113 се възпротивиха, а 1 се въздържа.

"В последното си изказване като председател той заяви, че за него е чест на първо място, че е влязъл в храма на държавността, както и че е бил издигнат като пръв сред равни на 3 декември 2021 г. "Вярвам, че председателят смята, че ако парламентарният шеф се изживява като шеф, то тогава той не е шеф", каза той.

.

Новосформираната опозиция в парламента – „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ – успя да свали от поста председателя на Народното събрание, излъчен от „Продължаваме промяната“ – Никола Минчев. Това се случи ден, след като в парламента бе входирано искане за оставката му от 120 депутати.

Очаквано „против“ отстраняването на Минчев гласуваха коалиционните партньори от „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“, както и петимата отцепници от ИТН, които сега са независими депутати.

В мотивите към документа бяха посочени непрекъснато неизпълнение на задължения, системно и грубо нарушаване на правилника и превишаване на права. По същество поводът за инициативата бе изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, което трябваше да бъде проведено на закрито заседание, но това не се случи и изслушването ѝ бе явно, което по думите на „Има такъв народ“ не ѝ е позволило да влезе в детайли по темата за Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Аз
    Почнахме ги!
  • 7
    5
    daskal
    И какво толкова му имаше на момчето? Млад, интелигентен, образован, почтено изглеждащ... Ние какво искаме да сложим на това високо място? Някой много известен, нали? Като славчо. Нямал бил управленски опит. Че кой има голям управленски опит, освен ченгесарите от ДС? Или хрантутниците от агенции, комисии, институти и пр., които витаят около знайни и незнайни хранилки? Ха, честито! Дано сега сте доволни.
  • -1
    4
    до 3
    От теб се уча, но за разлика от теб аз имам мнение защото мисля, а ти си само прост и нямаш собствено мнение. :)) Кажи сега по темата, бе педал? Май твоите лайна стигат колкото да опръскат теб и ако могат и някой от околните.
  • 1
    3
    До 2
    Забелязвам,че в сезона на черешите,лайнометът ти е постоянно зареден!
  • -6
    2
    русенец
    То пък една глава! Най-невзрачният председател на НС. ПКП беше в класи над това момче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари