Оздравелите от Ковид-19 в Русенско са три пъти повече от новозаразените

1
Въпреки това намиращите се на болнично лечение се увеличават и вече са над 200
Въпреки това намиращите се на болнично лечение се увеличават и вече са над 200 Снимка: Dunavmost

За първи път от повече от месец броят на оздравелите е повече от този на заразените с Covid-19 в Русенско

Това отчитат от Регионалната здравна инспекция. Въпреки това намиращите се на болнично лечение се увеличават и вече са над 200.

Новите случаи за последните 24 часа в областта са 22, а излекуваните са близо три пъти повече – 65. 15 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. Петима заразен има в Бяла, както и по един в Борово и Ветово. Без нови случаи са населените места от общините Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово. За изминалото денонощие са починали една и жена и един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция. Активните случаи са 914, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 688, а преболедувалите 13 814. На болнично лечение към момента в областта се намират 206 души, като 46 от тях са в реанимация. Свободните легла са 48.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко са Враца и Силистра – по трима.

До момента в областта са извършени 65 645 имунизации, като повторна доза са получили 32 425 лица.

Утре от 10.00 до 12.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“ ще поставят ваксини без предварително записване на час, припомниха от областния кризисен щаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари