8 души с коронавирус са починали в Русе

0
Става дума за три жени и петима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция
Става дума за три жени и петима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция

РЗИ отчита един излекуван и осем починали през вчерашния ден. Става дума за три жени и петима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция

56 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като 39 от заболелите са от община Русе. От останалите седемнайсет заразени шест са от Бяла, по трима от Борово и Сливо поле, двама от Ценово и по един от Ветово, Две могили и Иваново.

Същевременно от Регионалната здравна инспекция отчитат един излекуван и осем починали през вчерашния ден. Става дума за три жени и петима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Активните случаи са 963, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 785, а преболедувалите 13 848. На болнично лечение към момента в областта се намират 227 души, като 49 от тях са в реанимация. Свободните легла са 82, от които 7 са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 13-о място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко е Перник – единайсет.

До момента в областта са извършени 66 128 имунизации, като повторна доза са получили 32 779 лица.

През тази седмица работят три „зелени коридора“. Без необходимост от предварително записване на час, ваксини ще бъдат поставяни от 09.00 до 16.00 часа от вторник до четвъртък включително в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. Същевременно от вторник до петък включително в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ имунизации ще се извършват също от 09.00 до 16.00 часа, но за поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване на телефон: 082/ 813 – 903. В МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни от 12.00 до 18.00 часа в периода от 7-и до 10-и септември.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между и РНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

В съседно Гюргево за последните 24 часа са установени 31 нови случая, като общо заразените с Covid-19 там са 11 368. Оздравелите от началото на пандемията са 9494.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари