Област Русе е на шесто място по заболеваемост от Ковид-19

0
Това отчетоха от РЗИ
Това отчетоха от РЗИ Снимка: Dunavmost

24 нови случая на COVID-19 и трима оздравели за последните 24 часа в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция

13 от заразените са от община Русе. Седем заболели има още в Бяла, двама във Ветово, както и по един в Борово и Иваново. Без заболели за последното денонощие са населените места от общините Две могили, Сливо поле и Ценово. През съботния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 575, а преболедувалите 13 398. Активните случаи са 265. На болнично лечение в областта се намират 59 души, като девет от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 32, от които 8 са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на шесто място по заболеваемост в страната. Няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – един.

До момента в областта са извършени 58 757 имунизации, като повторна доза са получили 28 258 лица.

От утре всеки делничен ден през седмицата ще функционира „зелен коридор“ от 09.00 до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и от 14.00 до 18.00 часа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Двата имунизационни пункта са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“. Няма нужда от предварително записване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари