Отварят музикално школо в Русенската библиотека

2
Ако ви се пее – донесете ни песен, ние ще ви разпеем
Ако ви се пее – донесете ни песен, ние ще ви разпеем

Разбира се, идеята е само за лятото и започва от днес, като уроците по музика ще продължат до 25 август.

Четири момичета с музикално образование, между които има и студентки в консерваторията, са нарекли своята инициатива „Да прегърнем заедно любовта към музиката”

Сеансите ще бъдат във времето от  13:00 до 18:00 ч.в гостоприемното  фоайе, ет. 2 на Библиотеката, където се намира пианото на културната институция и където обикновено се правят всички музикално-артистични вечери, и литературни премиери, споделиха домакините.

Вдъхновените весталки на музикалното изкуство обещават да посвирят заедно с всички желаещи - малки и големи, по-пристрастени, по-на „ти” с музиката, или много далеко от нотните послания хора. Единственото условие е участниците да имат желание и да не се отчайват от първите си музикални опити. 

Преподавателките по първи стъпки в музиката ще покажат освен  майсторство в музицирането и виртуозно търпение, а в анонса им към публиката е  посочено още:  „Ние, младите и вдъхновени от докосването на звука, ще посвирим с вас! Малки и по-големи, неуки и знаещи! Ще нагласяме пръстчетата на мъниците, а по-големите ще насърчаваме! Ще ви научим на „Мила моя мамо“ и ще ви дарим с усмивки.

Ако можете да свирите – научете ни и вие на нещо!

Ако ви се пее – донесете ни песен, ние ще ви разпеем, а после може да попеем заедно!”

Останалото е загадка и изненада, потвърдиха новината от РБ „Любен Каравелов”, където за първия музикален урок днес са се записали предварително 44 участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари