Над 100 магьосници превърнаха Русенската библиотека в Хогуортс

2

Деца и възрастни отбелязаха Деня на книгите за Хари Потър

Превърналото се в едно от най-любимите приключения на малки и големи - „Нощ на книгите за Хари Потър“, през 2023 г. се преобрази в „Ден на книгите за Хари Потър“. Тази година отбелязването на световната инициатива се премести през октомври, а тематичното мото беше „Магически места“. В русенската библиотека събитието се проведе на 14 октомври (събота), между 11:00 и 16:00 часа. В този часови диапазон на разположение на феновете бяха подготвени магични места с харипотъровски занимания, а също и изпълнена с много предизвикателства игра. Празникът, посветен на книгите за Хари Потър, събра над 100 големи и малки мъгъли и магьосници! Вратите на библиотеката се превърнаха в портал между световете и отвеждаха всички подвластни на магията към невъзможните светове и пространства на Хогуортс. От множество скришни местенца се появяваха любими или пък плашещи герои, предизвиквайки малките магьосници да упражнят силите си и да покажат знания. 10 магически места предложиха на нашите гости предизвикателства и емоции, игри, загадки и работилници за всякакви възрасти. Всички запленени от магията имаха възможност да се впуснат в много приключения и игри, да тестват своите познания, да се срещнат лично с великите професори от Хогуортс, да се запознаят с други млади магьосници.

Безкрайно благодарим на нашите неуморни и талантливи доброволци - Еми, Гени, Лили, Маринка и Габи, без които Денят на книгите за Хари Потър нямаше да е същия.

С „Ден на книгите за Хари Потърбиблиотеката се включи отново в световната инициатива, посветена на чудесата на Хогуортс, организирана от издателство „Bloomsbury“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари