"Отровното трио" поиска извънредна сесия на парламента

1
Конституцията позволява на президента на България да поиска извънредна сесия
Конституцията позволява на президента на България да поиска извънредна сесия

В 18:00 часа на палатковия лагер пред Министерски съвет т.нар. "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян дадоха кратък брифинг

Това бе поставено символично началото на 26-ия ден на протестите с искане за оставки на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

От "Триото" поискаха свикване на извънредна сесия на Народното събрание заради вдигането на запора върху БТК, което водело до отказ от държавата на 350 млн. лв. Те посочиха, че член 78 от Конституцията позволява на президента на България да поиска извънредна сесия, ако депутатите не го сторят.

Пред присъстващите медии тримата се оплакаха, че са били подслушвани от прокуратурата.

"Има сведения, че сме проследявани и подслушвани. Части от наши разговори се появяват по медии и това не може да не ни притеснява. Искаме да знаем причината за това да бъдем подслушвани. Тези хора използват разговорите като заплаха срещу хората, с които говорим. Заплахите са от най-различен тип - от уволнение, през проверки до прекъсване на бизнес", заяви Минеков. Според Хаджигенов, това се прави, за да им бъдат повдигнати обвинения за тероризъм.

Тримата съобщиха също, че четири скъпи машини за подслушване и проследяване са в частни ръце и запитаха дали държавата и в частност МВР са наясно кой разполага с тях.

Хаджигенов обяви и, че от днес с палатки ще бъде блокирана сградата на общината във Варна и площадът пред нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари