Отпадни води заливат улиците на русенски квартал

0
Проблемите на хората заради липсата на канализация в квартал „Долапите” са на дневен ред от години
Проблемите на хората заради липсата на канализация в квартал „Долапите” са на дневен ред от години Видео: TVN

Вече пета година продължава сагата „канализация на Долапите”, оплакаха се жители на русенския квартал.

Докато през летните месеци хората се притесняваха от бум на зарази, то сега, през зимата, са изправени пред друг проблем – улиците са се превърнали в ледени пързалки.

Сред най-потърпевшите са хората, които живеят на ул. „Мануш войвода”, където се стичат отпадните води от септична яма. Ситуацията е вече пета година. Съоръжението за битови отпадни води е препълнено и прелива. Постоянно се носела неприятна миризма, оплакват се хората от района

Екип на ТВН посети къщата, от чиято яма отпадните води се стичат по улицата. Там обаче открихме само внука на собственичката. Момчето любезно ни обясни, че баща му ще се свърже с нас по телефона.

Проблемите на хората заради липсата на канализация в кварталДолапите” са на дневен ред от години. Живеещите тук, както и тези от кварталСредна кула”, неведнъж изказаха възмущението си чрез протести. Но и до ден днешен реални строителни действие не са предприети.

„Отново започваме с проекта. Тепърва ще се кандидатства, но вече по нови програми, с нови изисквания. Вече не мога да се ангажирам във времето кога може да стане това“, заяви кметският наместник на кв. „Долапите” Светлин Савов. Като жител на този квартал той изрази оптимизъм, че до 2020 година канализация ще има, не само в кв. „Долапите”, но и в други населени места в Русенска община.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари