Дългогодишен проблем в „Долапите” и „Средна кула” е на път да се реши

0
Има шанс вече за този проект Кулата-Долапите да стане реалност, заяви кметският наместник в квартал „Долапите”
Има шанс вече за този проект Кулата-Долапите да стане реалност, заяви кметският наместник в квартал „Долапите” Видео: БНТ

Дългогодишният проблем с липсата на канализация в русенските квартали „Долапите” и „Средна кула” е на път да се реши.

Проектът за изграждането й предстои да бъде одобрен и се очаква финансиране. Това заяви областният управител Галин Григоров. С всяка година септичните ями в кварталДолапите” се увеличават. Във всеки двор има поне по 4 ями, а хората се притесняват, че домовете им всеки момент ще рухнат.

"Аз дори ,който правя нарушение, съм направил ямата на тротоара, дворът ми е 10 на 15, имам 4 съборени ями. Къде да го направя, и се наложи да дам 2500 лева за яма

Изграждането на канализацията в двата квартала се забави, след като екоминистерството върна първоначалния изготвен проект за поправка. Общината проведе конкурс за изпълнител, но всичко бе блокирано заради жалба срещу фирмата, спечелила обществената поръчка. Според областния управител Галин Григоров има шанс работата по проекта да започне в началото на следващия ремонтен сезон.

Светлин Савов - кметски наместник в кв. „Долапите”: „От следващата година ще бъде изготвен напълно проектът, ще се кандидатства с него и ще бъде одобрен, както всички проекти в България по водния цикъл.Така че ние имаме шанс вече за този проект Кулата-Долапите да стане реалност. А това не означава, че ние догодина ще започнем да копаем за канал, а в следващите няколко години.”

По първоначални изчисления канализацията на двата квартала ще струва поне 20 милиона лева. Очаква се средствата да бъдат отпуснати по оперативна програма.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари