Отличиха Историческия музей с национална награда за изложбата "Природа в риск"

1
Церемонията се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание
Церемонията се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание Снимка: РИМ - Русе

Церемонията се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание

Отличиха Историческия музей в Русе с национална награда за изложбата "Природа в риск"

В зала „Европа“ на Доходното здание се състоя церемония по награждаване на отличените в конкурса за награди на Министерство на културата, Панаир на музейните изложби, Русе 2022.

Награда за институция, представяща атрактивен и оригинален проект за мобилна изложба, категория Самостоятелни изложби - "Братя Шкорпил - пазители на историческата памет" получи Регионален исторически музей – Варна.

Награда за автор на концепция за мобилна изложба, категория Самостоятелни изложби – "Природа в риск. Интерактивна образователна изложба в подкрепа на световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни" получи Регионален исторически музейРусе, с автори Венцеслав Петков и Красимир Киров.

Награда за институции, представящи атрактивен и оригинален проект за мобилна изложба, категорията Съвместни изложби - "La Belle Rose. Мистичната сила на малкото цвете" получиха Национален исторически музей и Исторически музей "Искра" - Казанлък.

Награда за автор на концепция за мобилна изложба, категорията Съвместни изложби – "Съхранената памет" получи Регионален исторически музей – Пловдив, с автор Мария Карадечева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари