Откриха пластика в чест на Христо Стоичков

0
Христо Стоичков: Емоцията е голяма, от тук тръгна моята кариера
Христо Стоичков: Емоцията е голяма, от тук тръгна моята кариера Снимка: БТА

Христо Стоичков: Емоцията е голяма, от тук тръгна моята кариера

Пластика в чест на успехите на Христо Стоичков, който започва спортния си път в във футболния клуб "Хеброс", бе открита пред едноименния спортен комплекс в Харманли. Легендарната осмица бе лично на откриването на монумента, който е посветен и на 100-годишнината на футбола в Харманли.

Той е върху основа с фигура на осмица. Дело е на скулптура Тамер Халил. Пластиката е висока 2,7 метра и тежи половин тон. В нея са вложени гранит и бронз. Модерния ляв се разписа в основата на постамента и остави отпечатък от лявата си бутонка. Кметът на общината Мария Киркова откри паметния знак заедно със Стоичков, който бе видимо силно развълнуван.

"Емоцията е голяма. Този ден ще остане като спомен в историята на нашия град, каза футболистът. Без моите треньори и съотборници в "Хеброс" аз нямаше да съм това, което съм, и нямаше да сбъдна моите мечти", каза Стоичков.

На събитието се стекоха стотици жители и гости на града край Марица и бивши съотборници на Стоичков, който близо час раздаваше автографи. Всички деца от местната футболна школа бяха с фланелки с №8. На въпрос на журналисти за мача на националите довечера Стоичков отговори, че се надява на победа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    до 1
    на баг ганьо 88 ли да открият?
  • 2
    1
    88
    От къв зор?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари