Откриха нелегален тютюн в село Бъзън

4

Задържани са трима души, иззети са близо 80 кг ситно нарязан тютюн ​

На 28 февруари 2020 година е проведена специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол, с участието на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при ОДМВРРусе, под надзора на Русенска районна прокуратура.

В рамките на спецакцията в района на с. Сваленик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 36-годишен мъж от гр. Русе. При проверката в  автомобила е установено, че водачът пренася около 70 кг. ситно нарязан тютюн, без платен акциз. Последвало е претърсване и изземване в два имота, обитавани от мъжа, в землището на русенското с. Бъзън. В гараж в единия от имотите е открита специализирана електрическа машина за рязане на тютюн и инсталация за термичната му обработка. Намерени са още чувал с нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, както и голямо количество увити със зебло бали със суха жълто-кафява листна маса - тютюн.

При действията на служителите са иззети общо близо 80 кг. нарязан тютюн, както и откритите технически средства за преработката му. В хода на работата по случая е установена съпричастност към извършваната нелегалната дейност и на още двама, 36-годишна жена и 22-годишен мъж. Тримата са задържани по ЗМВР, за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК и разследването се води под ръководството на Районна прокуратураРусе. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари