Откриха над 10 кг златни бижута, укрити в хладилни чанти

1

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити в шест хладилни чанти.

Чантите са били поставени на различни места между личен багаж в салона на микробус с пътници, уточниха от Агенция "Митници".    

На 30.11.2019 г., митническите служители селектират за щателна митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Видин  напускащ страната пътнически автомобил  „Мерцедес Спринтер“ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната. След изваждане на вътрешните контейнери на чантите,  митническите служители откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски изделия от жълт метал. От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.

Според  резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари