Откриха лодката на изчезналите рибари в езеро край Бургас

0
Тя е намерена на километър от мястото, където са влезли
Тя е намерена на километър от мястото, където са влезли Снимка: БГНЕС

Тя е намерена на километър от мястото, където са влезли

Откриха лодката на двамата рибари, изчезнали в Мадренското езеро край Бургас. Тя е намерена на километър от мястото, където са влезли.

Издирвателната акция продължават втори ден, в нея се включиха доброволци, служители на Агенцията по рибарство и аквакултури, които познават добре езерото и теченията в него, предаде Bulgaria ON AIR.

Мъжете са в неизвестност от понеделник около 6 ч. сутринта, когато е подаден сигнал, че не отговарят на телефоните си.

Акцията по издирването на 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас беше подновена рано тази сутрин. Включиха се и доброволци, които познават езерото.

"Знам го достатъчно, имам колега, който е запознат с целия район тук. За нас е най-неприятна тази част - да търсим рибари в такава ситуация", каза доброволецът Тотко Богданов.

"Той не е опитен рибар. Влизал е няколко пъти с Иво, не е облечен подходящо, само с анорак е. Не знам с какво друго е облечен, просто не го видях", сподели Йорданка, която е съпруга на Петър.

"Имаме надежда, че са живи и здрави, излезли са някъде в гората и се лутат. Понеже лодката не е намерена", призна съпругата на изчезналия Ивелин - Милена.

До полунощ с термодрон, осигурен от община Бургас, беше обследвано езерото. Но без резултат.

"Снощи повече от 7 кв. км бяха претърсени. Включително и зоните, които врачки казаха, че могат да бъдат живи - и тях обследвахме", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

От полицията увериха, че издирването ще продължи въпреки лошото време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    123
    във всяко изчезване у нас неминуемо се търси помощ от врачки. това показва какви сме примати. и Сашко така търсиха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари