Откъде идва мистериозното бучене на Земята

4
По време на изследването били засечени 7000 тектонични труса
По време на изследването били засечени 7000 тектонични труса

По време на изследването били засечени 7000 тектонични труса

Месеци наред учени разследваха мистериозен звук, който се чува на много места на планетата, и най-накрая откриха причината. Обяснението е посочено в ново изследване на сеизмолози, публикувано в сп. “Нейчър геосайънс”, предава Нова телевизия.

Бученето било регистрирано след много голяма сеизмична активност през май и юни по целия свят, която довела до необяснимо бучене през ноември. Някои от сигналите продължавали по 20 минути и повече.

Необикновено голямото количество трусове отвело учените към Майот - един от островите в Коморския архипелаг, разположен между Африка и Мадагаскар. По време на изследването били засечени 7000 тектонични труса, които се случват, когато тектоничните плочи се приплъзват една върху друга. Люлеенето се причинява от налягането, което кара плочите да се движат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари