Отговаря ли на истината разказът на майката от Свищов?

0
Със случая се ангажира и община Свищов, а кметът обеща да разследва случая
Със случая се ангажира и община Свищов, а кметът обеща да разследва случая Видео: БНТ

Майката от Свищов, която е заподозряна, че е държала под ключ двете си дъщери години наред в дома им, вероятно заблуждава разследващите органи и социалните служби.

Жената твърди, че децата й са водили нормален живот в София и често се връщали при нея в Свищов, но не в дома, където бяха открити. Репортерска проверка на "По света и у нас" днес обаче установи, че разказът на жената не отговаря на истината, предава БНТ.

65-годишната Пенка Стоянова твърди, че в продължение на три години се грижила за болна старица на улица "Бачо Киро" в крайдунавският град, а дъщерите ѝ, които живеели в София често се прибирали там. Така жената отговоря на твърденията на своите съседи, че не са виждали двете ѝ дъщери от години.

Никой не познава жената и двете ѝ дъщери и на посоченият от нея адрес на улица „Бачо Киро". Не намерихме и информация за възрастна жена, която скоро е починала.

Жена: Такава съседка нямаме, даже визуално не я познавам жената, живеем тука от доста време всички се познаваме!

Жена: Не я познавам. Въпрос: Чувала ли сте някоя възрастна жена да я гледат тук? - Не, не тука в нашия район не съм чувала такова нещо! Не съм я виждала!

Не е отговоря на истината и твърдението на майката, че една от дъщерите ѝ е работила до скоро в два от известните столични театъра. Оттам категорично отрекоха казаното от майката. Със случая се ангажира и община Свищов. Кметът обеща да разследва случая до края и спешно да ремонтират къщата, в която сега цари мизерия и липсват елементарни условия за живот.

Генчо Генчев - кмет на община Свищов: Едната от жените е в по-неадекватно състояние, другата си личи, че е напрегната. В стаята е изключителна мизерия, изключително нечовешки условия. Нямат топла вода, няма осветление. Положението е много трагично и трябва много адекватно да се действа!

Според специалисти майката не признава тежката ситуация, в която се намира семейството ѝ, защото не я осъзнава. Ето, защо със случая, освен социални работници, ще се заемат и психолози.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари