Никой не може да помогне на сестрите в "къщата на ужасите" в Свищов!

0
Месец по-късно те са в същата мизерия, в същата къща
Месец по-късно те са в същата мизерия, в същата къща Видео: БНТ

Какво се случва с двете жени, които станаха известни, че години наред живеят заключени в родният си дом, в Свищов, превърнат в къща на ужасите, показва БНТ.

Историята стана известна благодарение на разтревожени съседи, които подадоха сигнал в полицията, че вероятно сестрите са принудително заключени от тяхната майка. До къде стигна разследването на прокуратурата и какво са предприели социалните институции?

Месец по-късно сестрите продължават да живеят в ужасяваща мизерия в същата къща. Майка им не допуска никого. Съседите са притеснени и убедени, че майката е неадекватна и дъщерите ѝ трябва да бъдат изведени оттам.

Владимир Петров - съсед: "В интерес на истината още не съм и виждал. Явно още не са осъзнали, че имат проблем, ние сме го осъзнали, но те не".

Жената не допуснала и работниците, които общината изпратила, за да ремонтират спешно дома ѝ, в който няма никакви условия за нормален живот. Кметът е категоричен, че проблем има, но общината няма законов начин да помогне.

Генчо Генчев - кмет на община Свищов: "Ние нямаме никакъв способ да влияем върху семейството. Това, което по първоначална информация знаем, е, че през 2010 се е разиграла драмата със семейството. Те се прибират от София, най-вероятно там се е случил някакъв битов проблем и те се срамуват да излизат!"

Със случая са се заели и специалисти от Центъра за социална интеграция и рехабилитация в Свищов, които обаче са ходили в дома им само веднъж, тъй като майката не допуска и тях.

Десислава Йорданова - директор СЦРИ-Свищов: "В това състояние, в което ги видяхме, едва ли са излизали скоро. Това е социална изолация, не е нормално никой човек да бъде затворен. Проблемът, според мен, тръгва от майката, която по някакъв начин ги спира да излизат навън!"

Въпреки че експертите са убедени, че и с трите жени трябва интензивно да работят психолози, няма законов начин майката да бъде задължена да участва в терапия, а дъщерите ѝ да бъдат настанени в институция. От прокуратурата в Свищов отказаха коментар, тъй като по случая все още се води разследване.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари