Добри новини за жените в "къщата на ужасите" в Свищов

0
Животът на трите жени се подобрява с всеки ден, вече имат бойлер, а работници са отстранили повредите в дома им
Животът на трите жени се подобрява с всеки ден, вече имат бойлер, а работници са отстранили повредите в дома им Видео: БНТ

От Центъра за обществена подкрепа и рехабилитация в Свищов са започнали работа с двете сестри и майка им, за които миналата седмица стана ясно, че живеят в мизерни условия и не се знае от колко време не са излизали от дома си.

По случая Районната прокуратура образува досъдебно производство, на този етап обаче няма привлечен обвиняем.

Още в края на миналата седмицата социални работници от Центъра за обществена подкрепа и рехабилитация в Свищов са разговаряли с двете сестри Стефка и Анжела и майка им Пепа. Целта е постепенно между тях да се скъси дистанцията.

Генчо Генчев – кмет на Община Свищов: На място в къщата се провеждат срещи с тях, разговори със семейството, за да успеят да бъдат социализирани към външната среда. Мисля, че, така, добре въздействат служителите от Центъра за обществена подкрепа, тъй като майката започна да ги пита, да се консултира, да ги търси, което е добър показател, че към момента успява да си свърши работата Центърът.

Работници на общината вече са отстранили повредите по електрическата инсталация в дома им, поставили са и бойлер. На заседание на Общинския съвет на трите жени е отпусната еднократна финансова помощ в размер на 1000 лева. Тя ще бъде разпределена от социалните служители според нуждите им. По-сериозен ремонт на дома им ще бъде направен със затоплянето на времето. Очаква се и решението на прокуратурата какви други мерки трябва да се предприемат.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари