От ДПС обявиха за „небивалици” сътрудничеството им с ГЕРБ

0
​Подкрепяме техни законопроекти, само когато са част от нашата програма, твърди депутатът от движението Хамид Хамид
​Подкрепяме техни законопроекти, само когато са част от нашата програма, твърди депутатът от движението Хамид Хамид Видео: NOVA

Нападките на „Обединени патриоти”, че коалиционният им партньор ГЕРБ работи с ДПС, бяха отхвърлени като „небивалици” от депутата от движението Хамид Хамид.

Как да коментирам небивалици? Ние сме се определили като опозиция още от първия ден. На всеки вот гласуваме срещу това правителство. Няма кой да ни пришива като коалиционни партньори на ГЕРБ”, отсече той пред Нова ТВ.

В същото време Хамид призна за парламентарната подкрепа, която оказват понякога на партията на Бойко Борисов: „В някои моменти подкрепяме законопроекти, които обаче са част от програмата на ДПС. Това не е подкрепа за ГЕРБ, а за държавата и за България.

Депутатът обяви, че движението няма да коментира последните скандали – нито тези около Борисов, нито около съветника на президента Румен Радев, докато няма конкретна информация от компетентните институции. „Притеснителен е отзвукът, който получиха в световните медии. Това прави лош имидж на държавата в момента, в който се опитваме да влезем в Шенген и в чакалнята на Еврозоната”, посочи Хамид. А по отношение на оплакванията на премиера, че държавният глава го шпионира с дрон, коментира: „Четох, че големите мъже си играят с големи играчки. Нека всеки да си играе с каквито играчки прецени.

По повод промените в Закона за МВР, с които се създава охранително звено в силовото ведомство, дублиращо подчинената на Радев НСО, депутатът от ДПС заяви, че не следва да се търсят политически мотиви. „Основната идея е добра. Образец е жандармерията на Франция. Не мисля, че тази идея би следвало да бъде пришита към конюнктурни събития от последните дни”, каза Хамид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари