От днес: 30 ученици от Математическата учат у дома под карантина

0
След изтичането на 14-дневната карантина, ако няма проблеми, учениците от гимназията отново ще се върнат в клас
След изтичането на 14-дневната карантина, ако няма проблеми, учениците от гимназията отново ще се върнат в клас Видео: Русе Медиа

30 ученици от Математическата гимназия в Русе са под карантина, след като вчера бе установен първи случай на коронавирус в училището. От днес децата заедно със заразения единайсетокласник преминават на обучение в електронна среда за период от две седмици

Още вчера, когато стана ясно, че 16-годишното момче е с положителен PCR тест, е извършена пълна дезинфекция на училището, разказва Русе Медиа. По разпореждане на здравната инспекция под карантина е поставен целият клас от 26 ученици заедно с още четири деца от други паралелки, които са били контактни с момчето преди 15 септември, а на самия ден са се прибрали заедно с него по домовете си.

Засега не се налага да се правят тестове на учениците. „Един час само са били контактни, така че наистина няма такива притеснения да се налага задължително да бъде направен тест на всички контактни. По време на 14-дневната карантина може да бъде установено дали трябва на някой индивидуално да бъде направен допълнителен тест. Спазват се всички мерки, които трябва да бъдат спазвани – за дезинфекцирането, за носенето на предпазни маски от учениците в общите помещения, както и съответно преподаването да става повече от разстояние в класната стая“, каза директорът Галина Бобева.

Часовете на класа с коронавирус ще се водят от учителите в празна класна стая през компютър. За останалите четири деца е малко по-различно.

„При тях ще бъде малко повече асинхронното им обучение, тъй като по време на час преподавателят не във всеки предмет би било удобно той да бъде включен, ученикът да го гледа вкъщи, а цялата паралелка съответно да е на живо“, обясни Бобева.

Обстановката в гимназията е спокойна. Вчера е проведена родителска среща за половината паралелки, а днес предстои за останалите.“Мога да кажа, че родителите всички напълно нормално приемат ситуацията, при децата абсолютно е така. На тях дори им е весело, смятат, че ваканцията предстои, но нищо подобно, да не се успокояват с това“, каза директорът на МГ „Баба Тонка“.

След изтичането на 14-дневната карантина, ако няма проблеми, учениците от гимназията отново ще се върнат в клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари