От "Демократична България" обмислят касиране на вота заради провала с машините в Търново

0
Адвокат Калоян Янков, водач на листата на "Демократична България" в града, подаде сигнала за възникналия проблем там
Адвокат Калоян Янков, водач на листата на "Демократична България" в града, подаде сигнала за възникналия проблем там Видео: БНТ

Вчера машинното гласуване в целия район на Велико Търново беше отменено

Адвокат Калоян Янков, водач на листата на "Демократична България" в града, подаде сигнала за възникналия проблем там, припомня БНТ. 

"Сутринта получих сигнал от наш симпатизант в Стражица, че има разбъркване в листата на нашите кандидати при машинното гласуване. Аз бях на път за гласуване в моята секция, убедих се, че това е така и номерата на кандидатите не отговарят на техните имена, както е описано в решението на РИК", обясни адв. Янков.

Веднага с юридическия отдел на "Демократична България" са подали сигнал и са поискали коригиране на грешката или спиране на машинното гласуване. По думите му, решението на ЦИК доста се е забавило, защото много хора са гласували машинно, и тези, които са гласували за "Демократична България", са били объркани за коя преференция да гласуват.

Обмислят вариант за касиране на вота, но за да вземат подобно решение, трябва да имат повече информация - а именно колко са гласувалите машинно до спирането на машинния вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари