БАБХ не откри замърсители в партидата дини, миришещи на ацетон

0
Лабораторните анализи не отчетоха замърсяване с пестициди, тежки метали или микробиологични замърсители
Лабораторните анализи не отчетоха замърсяване с пестициди, тежки метали или микробиологични замърсители

Лабораторните анализи не отчетоха замърсяване с пестициди, тежки метали или микробиологични замърсители

Лабораторните анализи, извършени върху партида с дини на 07.07.2023 година, не отчетоха замърсяване с пестициди, тежки метали или микробиологични замърсители. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Пробите бяха взети след сигнал за диня, миришеща на ацетон. Анализирани са налични количества от същата партида на пазара, от която е била закупена съмнителната диня, и от склад в град София, поясняват от БАБХ.

Проверката е установила, че партидата е внесена от Мароко в ЕС. Тя е преминала граничен контрол в Испания и от там е транспортирана до София.

БАБХ предупреждава потребители да обръщат внимание на свежестта и сочността на плода, когато го купуват и да не го консумират при поява на нехарактерна миризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ...
    Разбира се, БАБХ не са способни да намерят каквито и да е кусури на вносна продукция, но ако е за местна стока, ще намерят, я африканска чума по прасетата, я чума по дребните преживни животни. На всичко са способни, за да смачкат народа, но не и да вършат работа, за която им се плаща с наши пари.
  • 3
    1
    Свободен
    Бабх не може да разпознае картоф от праскова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари