От 5 до 20 години затвор грозят Георги Семерджиев

0
От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното
От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното

От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното

Георги Семерджиев, който помете две млади жени с автомобила си при катастрофата на булевард "Черни връх" през юли тази година, ще отговаря пред съда по обвинения за 5 престъпления.

Това обявиха от Софийска градска прокуратура на пресконференция, на която представиха подробности за внесения обвинителен акт, предаде БНТ.

От прокуратурата са квалифицирали деянието на Георги Семерджиев като деяние с изключително висока обществена опасност по смисъла на закона.

"Семерджиев ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на метаамфетамин и без необходимата правоспособност за управление. Той е обвинен и за това, че е шофирал с неистинска шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. След произшествието в джипа му е открит и 0,65 грама метаамфетамин, за което също е повдигнато обвинение", заяви Чавдар Железчев.

От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост заради техническите специфики на катастрофата, които са съобразени с формалната законова процедура.

Психиатричната експертиза показва, че Семерджиев е бил вменяем по време на катастрофата и може да носи наказателна отговорност. ДНК материал от скоростния лост, волана и предната лява врата съвпадат с този на Семерджиев и доказват, че той е управлявал автомобила, посочиха още хот прокуратурата.

НСлС е поискала от "Вътрешна сигурност" към МВР доклада за полицейски чадър над Семерджиев, обясни завестник-председателят на НСлС Ясен Тодоров. Разследването все още е в начален етап.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    112
    Генерал Атанас Семерджиев още всява страх в сегашните Прокуратура и МВР ! Отрочето му няма да бъде наказано и не очаквайте това да се случи ! Иначе ще хвърчат началнически глави и то много ! Сега няколко години , ще има бля,бля ...,пък след 2035г. ,ще видим ?
  • 7
    2
    ...
    Как така „причиняване на смърт по непредпазливост“. По непредпазливост е, когато се движиш с максималната скорост разрешена в този участък, спазваш правилата за предимство, престрояваш се използвайки пътепоказатели и прочее, но изведнъж ти изскача човек на платното и ти не успяваш да реагираш и го блъскаш, нарушавайки чл. 20 от ЗДП. Това е по непредпазливост. А когато управляваш превозно средство, което няма право да е на пътя, с фалшиво СУМПС, много над позволената за участъка скорост и блъснеш лица, които даже не се намират на платното за движение, е това си е направо предумишлено убийство. Да не подсказвам на прокуратурата и за заговор, щото фалшивата му книжка, като му гледам кратуната едва ли има достатъчно мозък сам да си я направи, значи ... съучастие. Ех, де да имаше институции в тая държава, освен хрантутници. Бог да прости България!
  • 5
    1
    123
    жълтата свети като канарче. надула джуки, напълнила цици, зверска пошлящина. няма как да удостоя с внимание подобна персона. тя отправя съвсем различно послание в този си вид.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари