От 1 до 10 януари Плащаме здравни вноски само в банките

1
В този период вноските няма да може да се плащат с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП
В този период вноските няма да може да се плащат с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП Снимка: PA media

Плащането на здравни вноски от самоосигуряващите се граждани от 1 до 10 януари ще става само по банков път чрез търговските банки.

В този период вноските няма да може да се плащат с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП. Причината е, че от 1 до 10 януари в НАП ще се извършва годишно приключване за 2018 г. и превключване работата на информационните системи за 2019г.

Подаването на Декларация образец 7, с която самоосигуряващите се избират осигурителен доход, от 1 до 10 януари ще може да става чрез сайта на НАП, както и на място в офисите на агенцията. От 1 до 10 януари хората и фирмите ще имат достъп до всички електронни услуги на НАП, с някои изключения. Няма да функционира електронната услуга за подаване на заявления за регистрация и дерегистрация по ДДС. Тези документи ще се подават на хартия в офиса на НАП по регистрация на фирмата.

Няма да работи и електронната услуга за подаване на искане за издаване на документ. Годишните декларации за облагането на доходите ще се подават от 10 януари. Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови договори ще бъде достъпна в периода от 1 до 10 януари, но резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от НАП след 10 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари