Още четирима души не пребориха COVID-19 в Русе

1
Починали са една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус
Починали са една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус

Дванайсет нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Шестима от заболелите са от община Русе, двама от Ветово, както и по един от Борово, Бяла, Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Иваново и Ценово. За последните 24 часа няма оздравели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13542, а преболедувалите 11423. Активните случаи са 1301. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 316, като 52 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 90, от които четири са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 819, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 468 от тях са мъже, 351 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на единайсето място по заболеваемост в страната наравно с Габрово и Ловеч. За изминалите 24 часа без нови случаи на коронавирус е единствено област Кюстендил.

До момента в областта са извършени 20209 имунизации, като повторна доза са получили 4706 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 318 ваксини.

Областният оперативен щаб и здравните власти апелират за спазване на противоепидемичните мерки по време на празниците. По-малкият брой заразени през вчерашния ден е възможно да се дължи и на това, че по-малко лаборатории за диагностика на коронавирусна инфекция работят.

Припомняме, че днес до 13.30 ч. в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника е осигурен „зелен коридор“ за имунизация срещу коронавирус. Не се изисква предварително записване, а пожелалите могат да избират между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари