Осъдиха жена, източила пари от чужда дебитна карта

0
Жената си поръчала телефон по интернет
Жената си поръчала телефон по интернет Снимка: Dunavmost

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе жена, ползвала неправомерно чужда дебитна карта е осъдена на една година лишаване от свобода, изтърпяването на което на чл.66 НК е отложено с изпитателен срок от три години и глоба размер на 220 лв., която да заплати в полза на Републиканския бюджет.

Съдът призна за виновна Д. М.  за  това, че на 13.05.2017 г. в гр. Русе, ползвала данни от платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление и получената сума е в размер на 220 лева. Престъпление чл. 249 НК.

Жената била на гости с приятелка в техен познат. Тогава пострадалият дал дебитната си карта, за да закупят с нея сладки. Към момента в банковата му сметка имало малко пари и  преценил, че няма как да се злоупотреби с нея. Кратко време след това обвиняемата  използвала  записаният преди това номер на дебитната карта, за да поръча  чрез интернет един мобилен телефон „Lenovo A6010 16G DS RED/70R” на стойност 220 лева, като за да се заплати покупката, въвели номера на чуждата дебитна карта.                       

Присъдата подлежи на обжалване пред ВТАС. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари