Осъдиха условно мъж, изнасилил малолетно момиче

0
Съдът дори го оправдал по обвинението за изнасилване и постановил присъдата само по обвинението по чл. 151 от НК за сексуален контакт с малолетна
Съдът дори го оправдал по обвинението за изнасилване и постановил присъдата само по обвинението по чл. 151 от НК за сексуален контакт с малолетна

Окръжната прокуратура в Монтана подаде протест срещу условна присъда на мъж, системно изнасилвал малолетно момиче.

24-годишният Борислaв Трифонов от Берковица е осъден на 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Съдът дори го оправдал по обвинението за изнасилване и постановил присъдата само по обвинението по чл. 151 от НК за сексуален контакт с малолетна. Окръжният прокурор на Монтана Олег Димитров протестира присъдата, пише 24 часа.

Магистратите са категорични, че Борислав Трифонов е насилвал системно в продължение на 2 г. момиченцето.

Първия път, когато издевателствал над него, то било едва на 11 г. Мъжът дори заснел с телефона си видеоклип на един от актовете с разсъблеченото дете. На него случайно попаднала съпругата му и това довело до разкриване на престъплението.

Всичко започнало през 2013-а.

Борислав живеел със съпругата и родителите си в съседство със семейството на жертвата.

Един ден през ноември издебнал момент, в който детето било само̀, и отишъл в къщата. Излъгал, че търси бащата, с когото имали уговорка. Тогава С. Б. го пуснала.

Не след дълго обаче той се нахвърлил върху нея. Въпреки молбите, плача и съпротивата на малолетното момиче подсъдимият не се трогнал и не се поколебал да извърши насилствен полов акт. Изнасилил я брутално според обвинителите.

После накарал детето да прикрие следите и да не казва на родителите си - щял да се саморазправи с тях и да се отнесе по същия начин и с по-малката ѝ сестра.

Започнал да лъже и манипулира момичето, че никой няма да му повярва, щял да каже, че сексуалният контакт бил доброволен и всички щели да изкарат нея виновна. Мъжът успял да държи в страх детето и да го манипулира 2 г.

Малолетното момиче преживяло много болезнено случилото се. Под страх от заплахите и изнудвания на изнасилвача то прикрило следите от гаврата и не посмяло да каже на родителите си.

След първото изнасилване последвали заплахи и с нож, а после психически атаки чрез Фейсбук и изнудвания с внушения за нов сексуален акт с него. Изплашена, объркана и притеснена, С. Б. склонила да изпълнява сексуалните му желания. На няколко пъти в периода 2013-2015 г. момичето приемало да извършва полови актове с Трифонов, който я водил на различни места.

Мъжът я манипулирал чрез внушаване на вина, страх от стореното и последиците, заплахи от компрометиране, както и чрез психологически натиск. Тези похвати дали резултат, тъй като били извършени спрямо емоционално лабилно и незряло малолетно момиче.

Детето, попаднало в капана на насилника, мълчало за изживения ужас, а педофилът всекидневно издевателствал над нея физически и психически. Измислял различни начини, за да я тормози, опирал нож в гърлото ѝ, пускал ѝ съобщения във Фейсбук.

В началото на септември 2015 г. Борислав извел за пореден път детето с колата си. Предложил алкохол и марихуана. Малката отказала да пуши, но пила. Пияното дете се подчинявало на извратените желания на насилника, а той заснел всичко с телефона си.

Видеоклипът попаднал в съпругата му, а тя е първа братовчедка на насилваното дете. Жената била шокирана, не допускала за извратеността на мъжа си. Направила опит да се самоубие, за щастие, лекарите я спасили.

Видеоклипът обаче стигнал и до родителите на С. Б., и до полицията и срещу Борислав започнало разследване. Когато родителите на девойката се нахвърлили върху насилника за обяснения, същият не отрекъл.

Ужасени, майката и бащата на момичето подали тъжба в прокуратурата. За да избегне ударите на Темида, Борислав заминал на работа в Германия. Опитал се да избегне и осуети наказателното преследване срещу него за извършените престъпни деяния.

Властите обаче успели да го открият. Отсъствието му не спряло разследването. Привлечен е в съда незабавно, увериха от прокуратурата. Наложена му е “парична гаранция”, която била намалена от 1000 на 500 лв. заради декларирани ниски доходи, и забрана да напуска страната.

В хода на разследването лекари, направили преглед на насиленото дете, са установили, че то е с тежко посттравматично стресово психическо разстройство.

Малката често мислела и за самоубийство, а докторите твърдят, че в поведението ѝ се открива т.нар. Стокхолмски синдром - необяснима привързаност към похитителя.

С момичето са работили инспектори от Детска педагогическа стая, разпитано е пред родител. С мъка разказало за сексуалния тормоз от съседа. По-късно е насочено към психолози и социолози.

Насилваното дете вече е на 14 г., а похитителят още не е наказан. Поради тази причина прокурорите настояват за ефективна присъда.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари