Осъдиха русенски адвокат, измамил нагло клиентка

1
Юристът прибрал солидна сума, за да заведе дело, но..."пропуснал" да го направи
Юристът прибрал солидна сума, за да заведе дело, но..."пропуснал" да го направи

Осъдиха русенски адвокат, измамил нагло клиентка.

Юристът прибрал солидна сума, за да заведе дело, но..."пропуснал" да го направи. Отказвал и да й върне парите.

Ищцата Л. Т. Г. твърди, че на 20 октомври 2014 г. посетила кантората на Д. К. Т. за консултация по повод завеждане на съдебно дело срещу лицето А. П., която живеела на семейни начала със сина й.

Л. Т. Г. поставила въпроса може ли да се предяви иск за обезщетение за направените разходи от нея за купуването и ремонта на жилището на сина й. След като получила отговор, че може да предяви такъв иск, на 22.12.2014 г. сключила договор с адвоката, с предмет завеждане и защита на гражданско дело, и му заплатила 2270 лева хонорар. Освен това внесла в Окръжен съд - Русе държавна такса в размер на 1670 лева за образуване на гражданско дело.

След година чакане обаче такова дело не било заведено. По тази причина клиентката се отказала от услугите на некоректния адвокат, като писмено го уведомила на 11 януари 2016 г. Понеже той отказвал да й върне парите, въпреки многобройните покани за доброволно плащане, на 10 април 2017 г. завела иск срещу него.

На 12 октомври 2017 г. Русенски районен съд осъжда Д. К. Т. да заплати на ищцата 2100 лева заедно с лихвите, както и да поеме разноските по делото в размер на 731.49 лева.

Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок след връчването му на страните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари