Осъдиха русенец за укриване на доходи

1
Наложено му е наказание пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото
Наложено му е наказание пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото

Мъж извършил данъчно престъпление, като недекларирал получени доходи като физическо лице, е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе.

Емил М. се призна за виновен и е осъден за това, че през периода 30.04.2009-30.04.2011 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – 7 557 лева – данък върху доходите на физическите лица, като не подал Годишна данъчна декларация по ЗДДФЛ /годишната данъчна декларация се подава до 30 април на годината, от местните физически лица за придобитите през предходната година доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа/ – за данъчни периоди 2008 г., 2009 г. и 2010 г., като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявеното и неплатено данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихвите – престъпление по чл. 255, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Наложено му е наказание пробация с пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и глоба в размер на 150 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари