Осъдиха на затвор корумпиран кмет в Румъния

2
Каталин Керекеш е обявен за издирване
Каталин Керекеш е обявен за издирване

Каталин Керекеш е обявен за издирване

Кметът на румънската община Бая Маре Каталин Керекеш беше окончателно осъден от Апелативния съд на Клуж на пет години затвор за вземане на подкупи, съобщава Диджи24, цитирана от БТА.

Днес, 24 ноември, полицаите от Окръжния полицейски инспекторат на Марамуреш получиха от компетентния съд заповед за изпълнение на присъда от 5 години лишаване от свобода, издадена на името на 45-годишния Каталин Керекеш, за извършване на престъплението получаване на подкуп в продължителен период от време”, се казва в информация до медиите.

Мъжът не е бил намерен нито в дома си, нито в кметството. Полицията извършва проверки, за да го открие и публикува на сайта си негова снимка в раздела на издирваните лица.

През изминалата нощ Каталин Керекеш публикува 10-минутно видеообръщение в официалния си профил във Фейсбук, в което твърди, че е невинен.

Кметът беше изпратен на съд от Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) на 20 май 2016 г. за вземане на подкупи в продължителна форма. Според обвинението той е получил 70 000 леи от човек от ръководството на общинския футболен клуб от Бая Маре, за да подкрепя финансово клуба. Тъщата на Каталин Керекеш беше арестувана в началото на ноември, след като беше хваната на местопрестъплението от антикорупционните прокурори в момент, в който давала на майката на една от съдийките от Апелативния съд в Клуж 50 000 евро за по-лека присъда на кмета.

Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) твърди, че през 2012 г., в контекста на предизборната кампания за местните избори, Каталин Керекеш е предложил на председател на окръжния клон на политическа партия сумите от 17 000 евро и 5 000 леи, за да мотивира симпатизантите на тази политическа формация да гласуват за кмет на община Бая Маре. През 2013 г. Каталин Керекеш, като кмет на Бая Маре, е поискал, приел и получил от трима бизнесмени различни суми пари във връзка с изпълнение на задълженията си, отбелязва Аджерпрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Кога ще чуя?
    Че в България има осъдени правителства барабар с министър председателите и депутати от няколко народни събрания назад? Осъдени за държавна измяна.Осъдени за действия или бездействия срещу вътрешната и външна сигурност на държавата България? Осъдени заради престъпления срещу отбранителните сили на държавата и вътрешният ред и спокойствие Осъдени за измяна,предателство и вредителство срещу икономоката и стопанството на държавата? Осъдени за обслужване на антибългарски интереси прокарани от чужди държави и техните правителства? Осъдени за тормоз върху коренното българско население и цинично поведение спрямо гражданите на държавата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари