ООН: Да се договори мир в Украйна сега е невъзможно

0
Мисля, за съжаление, че сега са невъзможни мирните преговори, заяви Антониу Гутериш
Мисля, за съжаление, че сега са невъзможни мирните преговори, заяви Антониу Гутериш Снимка: Асошиейтед прес

Мисля, за съжаление, че сега са невъзможни мирните преговори, заяви Антониу Гутериш

Да се договори мир в Украйна сега е невъзможно заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в интервю за испанския в. "Паис", предаде Франс прес и БТА.

"Мисля, за съжаление, че сега са невъзможни мирните преговори" и "не виждам никаква възможност за незабавното постигане на (. . .) цялостно спиране на огъня", изтъква Гутериш.

"Ясно е, че страните в конфликта са изцяло ангажирани с войната" и че са "убедени, че могат да спечелят", пояснява генералният секретар на ООН.

Въпреки това Гутериш изрази надеждата си, че е възможно "в бъдеще" Русия и Украйна да седнат на масата за преговори.

Гутериш каза това на фона на днешните празненства в Русия по повод годишнината от победата на Съветския съюз срещу нацистка Германия през 1945 г.

На военния парад в Москва, пред хиляди войници на Червения площад, руският президент Владимир Путин призова за победа на Русия в конфликта и обяви западните страни, че воюват срещу Русия, отбелязва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Перко
    Еврейна нацист, все още не му е ясно, че краварите няма да оставят Живи свидетели! Z
  • 2
    3
    Макс
    Невъзможно ,защото САЩ не дават,а не дават защото ще спре планът за разчистването на територията на Украйна и изтощаването на Русия...
  • 6
    2
    Sтанко
    Невъзможно е, защото сметките ви ще излязат криви, а не разбирате, че по този начин влизате поще по-дълбоко в блатото... и ние с вас, гейове недни и гниди лицемерни! Още малко война и може да загубите ВСИЧКО!!!
  • 10
    1
    Josh
    Защото Вие точно това целите - да няма мир в света, да се продават оръжия. Но горе има някой, който е по-висш от Вас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари