Опасност до новото кръгово в Русе

0

На предстоящата сесия на Общински съвет – Русе, Траян Тотев е подготвил въпрос към Кмета относно опасна зона в близост до новото кръгово движение, която създава предпоставки за опасни инциденти с пешеходци.

От доста време насам след като бе ремонтирано и въведено в експлоатация кръгово кръстовище в близост до Спортната зала, продължава да крие опасни участъци за русенци.  Фирмата-изпълнител, грижеща се за обезопасителните съоръжения и досега не е намерила време или желание, за да елиминира една от основните заплахи за живота и сигурността на гражданите, намираща се в зоната между спирка „Оборище“ и оказионът от отсрещната страна.  Създадената „пролука“ се използва от недобросъвестни граждани, желаещи да прекосят булеварда по най-краткия за тях път.

Автомобилите, завиващи от кръговото движение в посока булевард „Цар Освободител“ нямат необходимата видимост поради близостта на автобусната спирка, на която редовно има спрели автобуси и тролейбуси от градския транспорт. Водачите навлизат в опасния участък със скорост, близка или по-висока до посочената от ЗДвП, като по този начин не могат да придобият достатъчно добър предварителен поглед за ситуацията в зоната.  

По същия начин стои проблемът и на отсрещната страна откъм „Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия“. И в двата случая в абсолютна близост има изградени и обозначени места за пресичане на пешеходци, които обаче не се използват по предназначение от всички.

В своето питане към Кмета младият общински съветник предлага на въпросното място от двете страни да бъде изградена ограда, която да възпира опитващите се да пресичат неправилно пешеходци

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари