ОИК започна проверка на кмета на Ветово

3
Според подадената жалба кметът е нарушил Закона за местната власт, като се твърди, че той не е прекратил в срок участието си в търговско дружество
Според подадената жалба кметът е нарушил Закона за местната власт, като се твърди, че той не е прекратил в срок участието си в търговско дружество Видео: Кис 13

Проверяват кмета на Ветово за незаличена фирма.

Сигналът се разглежда от Общинската избирателна комисия /ОИК/. В жалбата на общинския съветник и бивш заместник-кмет на Общината Ивайло Кадишев се твърди, че са налице предпоставки за предсрочно прекратяване на пълномощията на д-р Мехмед Мехмед, в качеството му на кмет на Ветово.

Според подадената жалба кметът е нарушил Закона за местната власт, като се твърди, че той не е прекратил в срок участието си в търговско дружество. За Новините на телевизия КИС 13 обаче д-р Мехмед категорично опроверга тези обвинения.

След като бъдат получени изисканите официални справки, от ОИК ще уведомят кмета на Ветово за образуваната проверка и за възможността в 3-дневен срок да направи писмено възражение по вече събраните доказателства и установените факти. След това комсиията ще излезе с решение което може да се обжалва в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари